Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

PAOK

El zhar
Ο Ελ Ζαρ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα απο την τοπική ομάδα της πόλης που γενήθηκε την OAC Alès το 1996. Από εκεί μετακινήθηκε στην Νιμ Ολυμπίκ το 1999 και το 2004 πήγε στην Σεντ Ετιέν.Τον Οκτώβριο του 2006 πηγαίνει στην Λίβερπουλ Φ.Κ. χωρίς ακόμα να παίξει ούτε ένα αγώνα επαγγελματικού πρωταθλήματος στην Γαλλία.Στην Πρέμιερ Λιγκ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις 29 Νοεμβρίου 2006,τις δύο πρωτες σεζόν όμως αγωνίστηκε ελάχιστα με την ομάδα την σεζόν 2008-09 κάνει 15 συμμετοχές και στο τέλος της σεζόν το συμβόλαιο του με την [[Λίβερπουλ Φ.Κ.ανανεώνεται για 3 χρόνια μετά όμως απο μια σεζόν με ελάχιστες συμμετοχές ξανά, παραχωρήται δανεικός στον ΠΑΟΚ για ένα χρόνο με δυνατότητα αν ικανοποιήσει το καλοκαίρι του 2011 να μετακινηθεί μόνιμα στην ομάδα της θεσσαλονίκης για τα επόμενα τρία χρόνια.

βιερινια


Ο Βιερίνια ξεκίνησε την καρίερα του απο τα εφηβικά τμήματα της Βιτόρια Γκιμαράες το 2000.Γρήγορα το ταλέντο του αναγνωρίστηκε απο τους ανθρώπους της Πόρτο που τον ενταξαν στα έφηβικά τμήματα της ομάδας μετά απο ένα εξάμηνο δανεισμό στην ομάδα Β καταγορίας της πορτογαλίας ΦΚ Μαρσό, ο Βιερίνια εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα την περίοδο 2006-07 υπογράφοντας τετραετές επαγγελματικό συμβόλαιο.Έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με την Πόρτο για το Κύπελλο Πορτογαλίας στις 11 Αυγούστου 2007 σκοράροντας στο 3-0 εναντίον της Βιτόρια Σετουμπάλ το τελευταίο γκολ στο 89' λεπτό του αγώνα.Δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ όμως απο την Πόρτο που τον έδωσε δανεικό στην Λεισόες την σεζόν 2007-08.Την επόμενη σεζόν δόθηκε ξανά δανεικός στον ΠΑΟΚ μια και είχε κινησει το ενδιαφέρον του συμπατρίώτη του προπονητή Φερνάντο Σάντος πρί καταφέρει να παίξει πολλούς αγώνες με τον ΠΑΟΚ τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Άρη Θεσσαλονίκης έπέστρεψε μετά απο αρκετούς μήνες τον Ιανουάριο του 2009.Στα τέλη Ιουνίου του 2009, ο ΠΑΟΚ ήρθε σε συμφωνία με Πόρτο για να κάνει τον Βιερίνια παίκτη της ομάδας, μια και ο ίδιος επιθυμούσε να συνεχίσει να παίζει με τον Σάντος προπονητή στον ΠΑΟΚ.Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Βιερίνια υπέγραψε επέκταση συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ με ρήτρα εξαγοράς € 15.000.000. Ο Βιερίνια ξεκίνησε την καρίερα του απο τα εφηβικά τμήματα της Βιτόρια Γκιμαράες το 2000. Γρήγορα το ταλέντο του αναγνωρίστηκε απο τους ανθρώπους της Πόρτο που τον ενταξαν στα έφηβικά τμήματα της ομάδας μετά απο ένα αξάμηνο δανεισμό στην ομάδα Β καταγορίας της πορτογαλίας ΦΚ Μαρσό ο Βιερίνια εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα την περίοδο 2006-07 υπογράφοντας τετραετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με την Πόρτο για το Κύπελλο Πορτογαλίας στις 11 Αυγούστου 2007 σκοράροντας στο 3-0 εναντίον της Βιτόρια Σετουμπάλ το τελευταίο γκολ στο 89' λεπτό του αγώνα. Δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ όμως απο την Πόρτο που τον έδωσε δανεικό στην Λεισόες την σεζόν 2007-08. Την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ μια και είχε κινησει το ενδιαφέρον του συμπατρίώτη του προπονητή Φερνάντο Σάντος. Στην αρχή της σεζόν ο Βιερίνια τραυματίζεται στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη και μένει έξω εως τον Ιανουάριο του 2009. Στα τέλη Ιουνίου του 2009, οι καλές εμφανίσεις του Βιερίνια ωθούν τον ΠΑΟΚ που έρχεται σε συμφωνία με Πόρτο για να αποκτήσει τον ποδοσφαιρίστη που επιθυμεί να συνεχίσει να παίζει στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Βιερίνια συνεζίζει της καλές εμφανίσεις και επεκτείνει το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ εως το 2013 με αυξημένες αποδοχές και ρήτρα εξαγοράς στα 15.000.000 ευρώ.

Ιβιτς

Ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική Προλετέρ Ζρένιανιν . Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Παρτιζάν Βελιγραδίου με την οποία κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας (1999 και 2002), ένα κύπελλο Γιουγκοσλαβίας(2001) και ένα κύπελλο Σέρβιας (2003) προτού μεταγραφεί στην γερμανική Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ και εν συνεχεία έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2005.Το Αύγουστο του 2007 μετακινήθηκε στον Άρη την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου υπογράφοντας μονετές συμβόλαιο.Μετά το τέλος του συμβολαίου του μετακινήθηκε στον Π.Α.Ο.Κ. που αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου