Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 5-4 παρ. (κ.α. 4-4)



Με γκολ του Πέδρο στο φινάλε της παράτασης η Μπαρτσελόνα νίκησε 5-4 τη σούπερ μαχητητική Σεβίλλη και έγινε η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς τίτλους (21).

Μπορεί οι Ανδαλουσιάνοι να έκλεψαν τις εντυπώσεις με το τρομερό fightback από 4-1 σε 4-4 στην κανονική διάρκεια, όμως οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι και μεγάλωσαν κατά έναν τίτλο την τροπαιοθήκη τους. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που με 21 έγιναν η πρώτη ομάδα στον κόσμο σε διεθνείς κούπες, αφήνοντας πίσω Μίλαν, Ρεάλ Μαδρίτης και Αλ Αχλί. Το σύνολο του Λουίς Ενρίκε συνεχίζει το κυνήγι των 6 τίτλων σε μία χρονιά και είχε ξανά πρωταγωνιστή τον Μέσι που έβαλε δύο φάουλ σε δέκα λεπτά στο ξεκίνημα, αν και ο Πέδρο -που ακούγεται έντονα ότι θα φύγει- έκλεψε την παράσταση χαρίζοντας τη νίκη στο τέλος...

Το ξεκίνημα του ματς ήταν πολύ πιο δυνατό απ' ότι θα μπορούσε να περιμένει κανείς. Στο 3' ο Εβερ Μπανέγα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ πάνω από το τείχος άφησε όρθιο τον Τερ Στέγκεν για το 0-1, το οποίο όμως δεν έμεινε για πολύ. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα η μπάλα στήθηκε αυτή τη φορά έξω από την περιοχή της Σεβίλλης και ο Μέσι έστειλε τη μπάλα τηλεκατευθυνόμενη στο παραθυράκι του Μπέτο για το 1-1. Ο Αργεντινός σταρ είχε κάτι ακόμα στα επόμενα λεπτά. Οι Μπλαουγκράνα κέρδισαν αυτή τη φορά φάουλ σε πιο μακρινή απόσταση από την εστία, όμως ο Μέσι δεν είχε πρόβλημα αφού σκόραρε με δοκάρι-και-μέσα για το 2-1. Οι Καταλανοί, όπως ήταν λογικό, πήραν το πάνω χέρι και πίεσαν τους Ανδαλουσιάνουν που δεν μπορούσαν να συνέλθουν από την εξέλιξη. Στο 29' ο Σουάρες έσπρωξε τη μπάλα στην κενή εστία μετά τη συρτή σέντρα του Ματιέ από αριστερά, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ σε μία πολύ οριακή απόφαση. Αλβες (33') και Ράκιτιτς (34') δεν βρήκαν στόχο από μακριά για μία κυρίαρχη Μπάρτσα, που όμως πρόλαβε να κάνει το 3-1 πριν το ημίχρονο. Στο 44' ο Σουάρες νικήθηκε από τον Μπέτο στο τετ-α-τετ όμως πήρε τη μπάλα και έδωσε πάρε-βάλε στον Ραφίνια, που δεν αστόχησε.

Νωρίς στην επανάληψη η κάτοχος του Champions League πήρε προβάδισμα που έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι ο τελικός έχει τελειώσει. Ο Τρεμουλινάς χωρίς πίεση έκανε δώρο τη μπάλα στον Μπουσκέτς, εκείνος πέρασε στον Σουάρες και ο Ουρουγουανός νίκησε τον Μπέτο για 4-1. Οποιος μπορούσε να προβλέψει τη συνέχεια και το πόνταρε, αύριο λογικά δεν χρειάζεται να πάει στη δουλειά του. Στο 57' ο Βιτόλο έκανε όμορφη κούρσα από αριστερά και σέντρα-διαβήτη για τον επερχόμενο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, ο οποίος μείωσε σε 4-2 και έγινε ο πρώτος Ισπανός που έχει πετύχει δύο γκολ σε super cup. Η Μπάρτσα φάνηκε να ξυπνάει ξανά με τον Ραφίνια να έχει κεφαλιά στο οριζόντιο στο 63' ύστερα από κόρνερ αλλά στο επόμενο λεπτό ο Ινιέστα αποχώρησε προληπτικά για να μπει ο Σέρτζι Ρομπέρτο, ενώ ο Εμερι έδωσε τεράστια ώθηση στην επίθεσή του με την είσοδο του Κονοπλιάνκα.

Στο 72' η Σεβίλλη κέρδισε πέναλτι μετά το καθαρό τράβηγμα του Ματιέ στον Βιτόλο και ο Κέβιν Γκαμεϊρό νίκησε τον Τερ Στέγκεν για το 4-3. Οι Ανδαλουσιάνοι το είχαν πιστέψει για τα καλά και το... έκαναν στο στο 81' όταν ο Ιμόμπιλε πήρε τη μπάλα από το πλάγιο του Μαριάνο και έδωσε πάρε-βάλε στον Κονοπλιάνκα που σκόραρε στην κενή εστία για το 4-4.

Το πρώτο μέρος της παράτασης έφυγε με την Μπάρτσα να έχει κατοχή αλλά όχι νεύρο και κατά συνέπεια καμία καθαρή ευκαιρία, όμως την πρώτη επικίνδυνη κατάσταση την εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Μέσι είχε one-shot για το χατ τρικ με φάουλ, η μπάλα του επέστρεψε έκανε νέο σουτ, ο Μπέτο απέκρουσε και ο Πέδρο από κοντά τίναξε τα δίχτυα για το 5-4 που υπέγραψε τον τελικό super cup με τα περισσότερα γκολ ever.

*Ο Ντάνι Αλβες έφτασε τους 9 διεθνείς τίτλους, ο Μέσι έπιασε τον Ρονάλντο στα 80 στην κορυφή της ιστορίας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο 95' Πέδρο), Ματιέ, Αλβες, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα (64' Σέρτζι Ρομπέρτο), Ραφίνια (79' Μπαρτρά), Μέσι, Σουάρες.

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Ραμί, Κριχόβιακ, Κόκε, Τρεμουλινάς, Κρον-Ντέλι, Μπανέγα, Ιμπόρα (80' Μαριάνο), Βιτόλο, Ρέγιες (69' Κονοπλιάνκα), Γκαμεϊρό (80' Ιμόμπιλε).

Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)


source: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου