Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΟΙ LAKERS ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ



Αφού έχασαν τα πρωτοκλασάτα ονόματα της Free Agency, οι Los Angeles Lakers "χτίζουν" σιγά σιγά το ρόστερ τους. Καλή κίνηση για τους Toronto Raptors.

Σύμφωνοι, οι Lakers δεν έχουν τη λάμψη του παρελθόντος και η "λαμπερή αγορά του Los Angeles" δεν είναι πλέον αρκετή για να προσελκύσει από μόνη της μεγάλα ονόματα.

Είδαμε, για παράδειγμα, τους Milwaukee Bucks, "τη Σιβηρία του ΝΒΑ" όπως την αποκάλεσε κάποιος, να πείθουν τον Greg Monroe να φορέσει τη φανέλα τους. Είδαμε τον LaMarcus Aldridge να πηγαίνει στο San Antonio. Βλέπουμε παίκτες να ενδιαφέρονται για τις λεγόμενες "μικρές αγορές" της λίγκας και να αφήνουν σε δεύτερη μοίρα πόλεις όπως το L. A., το Miami και τη Νέα Υόρκη.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, οι Lakers αρχίζουν σιγά σιγά να διαμορφώνουν το ρόστερ τους, έστω και με τρόπο που δεν πείθει ότι μπορεί να "λειτουργήσει". Ο Roy Hibbert, για παράδειγμα, δύσκολα θα "κουμπώσει" στο πλευρό του απαιτητικού Kobe Bryant. Το ίδιο και ο άναρχος Lou Williams. Εδώ που φτάσαμε βέβαια δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις. Γι' αυτό οι παράγοντες της ομάδας πρέπει να ρισκάρουν. Το κάνουν ήδη με τις επιλογές τους.

Ο rookie D' Angelo Russell και ο δευτεροετής Jordan Clarkson θα καλύψουν τη θέση του άσου. Ο Kobe Bryant κι ο Lou Williams εκείνη του shooting guard. Ο Julius Randle και ο Brandon Bass (συμφώνησε χθες βράδυ) θα είναι οι δυο power forwards, ενώ ο Roy Hibbert είναι αυτή τη στιγμή μόνος του στη θέση του center, μιας και ο Robert Sacre θα καταλήξει πιθανότατα στους Pacers σαν μέρος της ανταλλαγής για τον νέο ψηλό των Lakers.

Ο Nick Young βρίσκεται στην έξοδο, καθώς ο Byron Scott δεν τον συμπάθησε ποτέ, κυρίως για την έλλειψη σοβαρότητας. Το ρόστερ έχει πολλές αδυναμίες και χρειάζονται αρκετές ακόμη κινήσεις, όμως η αρχή έγινε με τους Lou Williams, Bass, Hibbert. Μην περιμένετε playoffs και ωραίο μπάσκετ τη σεζόν 2015-2016. Κι αν αυτή είναι η τελευταία σεζόν του Kobe Bryant, καλό θα είναι η ομάδα να στηριχθεί στους νεαρούς, ώστε να τους προετοιμάσει για την "επόμενη μέρα". Από τη στιγμή που χάθηκαν όλοι οι πρωτοκλασάτοι στόχοι (Aldridge, Monroe, DeAndre Jordan) η ομάδα του Los Angeles δεν έχει άλλη επιλογή.

Υπάρχει, τέλος, μια φήμη που λέει πως οι Bulls θα ενδιαφερθούν για τον Jordan Clarkson σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να βάλουν στο ρόστερ τους τον Jeremy Lin. Τι θα μπορούσε να προσφέρει η ομάδα του Chicago για να πάρει από τους Lakers τον νεαρό guard; Εναν ψηλό. Τον Taj Gibson ή τον Nikola Mirotic.

Στους Toronto Raptors o Cory Joseph

Μετά από τέσσερις σεζόν στο San Antonio (5.2 πόντοι, 1.8 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ ανά 14.9 λεπτά συμμετοχής), ο 24χρονος point guard αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αλλάξει πόλη και να βρει νέα κίνητρα. Οι Raptors του προσέφεραν 30 εκατομμύρια για τέσσερα χρόνια και εκείνος δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα. Αποδέχθηκε την πρότασή τους και θα μετακομίσει στο Toronto για να πάρει τη θέση του back-up άσου, αυτή που είχε μέχρι πριν λίγο καιρό ο Greivis Vasquez που παραχωρήθηκε στους Milwaukee Bucks.

source: nba.sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου